Elsker du at nyde et godt glas rom efter en lang arbejdsdag? Det kan være dejligt med et lille glas, til at afslutte en hård dag fyldt med krævende opgaver. Når du sidder med romglasset, ved du, at du endelig kan slappe helt af. 

Føler du nogle gange, at det kan være ensomt at drikke rom alene? Så bør du overveje at anskaffe dig en hund. Hunden kan holde dig med selskab mens du drikker et godt glas kvalitetsrom. 

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Der er et væld af hunderacer at vælge i mellem. Derfor kan det også være en utrolig svær opgave at finde den perfekte hunderace til dig. 

Først, kan det være en god idé at tænke over dit aktivitetsniveau. Elsker du at løbe lange ture, og er du parat til at gå lange tur hver dag? Så kan du sagtens få en stor hunderace. De store racer har nemlig brug for en del aktivering i form af gåture. Hvis de ikke får dette, vil de blive besværlige og udagerende.

Kan du bedre lide at ligge på sofaen med et glas rom, frem for at løbe en tur i skoven? Så bør du få en lille hunderace, som eksempelvis en mops eller fransk bulldog. Disse hunde har et lavt aktivitetsniveau, og kan sagtens nøjes med nogle små gåture i løbet af dagen. 

Vær opmærksom på ansvaret  

Inden du køber hunden, skal du være indstillet på at tage et stort ansvar på dig. Hunden lever i 10-12 år, så det er altså lang tid, hvor du er bundet til den. 

En hund kan desuden være en stopper for dine spontane planer. Du kan nemlig ikke tage på en spontan ferie til udlandet, hvis du har hund. Du skal først finde pasningsmuligheder, inden du drager afsted. Du kan heller ikke tage på månedlange ferier. Spontane rejser er noget, som du skal være klar til at opgive. 

Derudover, skal du huske at købe alle de nødvendige produkter til hunden. Hvis du vil give din hund det bedste hundeliv, skal dens behov være opfyldt. 

Du skal have en madskål, kurv, legetøj samt en sele. Den bedste sele på markedet er en Hunter Divo sele. Selen er tilpasset hundens krop, så den ikke skarver. Nogle seler kan nemlig skade hundens knogler, hvis de ikke sidder godt på kroppen. 

Dyrk dine hobbyer sammen med hunden

Mange mennesker holder af at dyrke hobbyer, sammen med deres trofaste følgesvend. Hvis du træner din hund til at gå på jagt, kan du tage den med på jagt. Faktisk kan hunden være en glimrende hjælper, og hjælpe dig med at bringe byttet hen til dig. 

Mange store hunde er gode til at løbe. Så hvis du elsker at løbe i din fritid, kan du bare tage hunden med.