Man fejrer påske ifølge den kristne tradition, fordi man skal minde Jesu død, samt fejre hans oprindelse. Selvom den kristne del måske ikke er det vigtigste for dig, så kan det være, at du godt kan lide tanken om at have nogle påsketraditioner. Hvis du mangler inspiration til, hvad disse kunne være, så kan du med fordel læse med i denne artikel. 

Tag i kirke til påske 

Men hvornår er det påske her i Danmark i år? Det er det d. 17. april, hvor det er påskedag. Når det er påske, så er der mange, der godt kan lide at tage i kirke. Er det f.eks. vigtigt for en med kristendommen og mindet om Jesu død, så kan det være en storslået oplevelse at tage i kirke. 

paaske

Hold en påskefrokost

Det kan også være, at du skal vælge at holde en påskefrokost. Her er der f.eks. tradition for, at man spiser sild og drikker snaps. Der er også mange, hvor det er meget stort for dem at tage i byen påskelørdag, og det er også en af de dage, hvor der er flest mennesker i byen. Så hvis man er til det festlige, så kan påske være en helt fantastisk tid, hvor der er masser af fest.

Lav en lækker æggepunch med en god rom

Rom spiller også en rolle i påsken, da det ikke bare er snaps, der er tradition for at have af sprut til en påskefrokost. Det er nemlig også meget anvendt, at man har en stor omgang lækker æggepunch. Hertil skal du bruge en god rom. For jo bedre en rom, jo bedre en æggepunch! Det er noget, man ikke bør undvære til en rigtig påskefrokost!

Pynt op i hjemmet til påske

Det er ikke bare i julen, at man kan pynte op. Det er bestemt også noget, der er fint at gøre i påsken. Der findes masser af hyggelige påsketing, som man kan pryde hjemmet med, så det er bare med at komme i gang med at finde det. Det er også altid hyggeligt, at der står slik fremme, når det er påske. 

rom

Når påskeharen gemmer æg i haven

En anden – og meget børnevenlig – tradition er, at man får ”påskeharen” til at gemme æg ude i haven, hvorefter børnene (eller de voksne – ingen dom herfra) kan løbe rundt i haven for at finde de forskellige æg. Det er naturligvis chokoladeæg, og de kan være der i forskellige farver. Ofte har folk en lille konkurrence om, hvem der kan samle flest æg hurtigst, og så kan det endda være, at der er en præmie, som er et kæmpe chokoladeæg. Der kan være forskellige måder, folk vælger at gøre det på.