Mange tænker nok, at det kan være svært at holde en rigtig god fest med lækker mad og drikke. Det kan tit godt føles som et stort pres for værten, at alle skal have det fedt og godt til deres fest, men det er faktisk meget simplere end som så. 

Det kan være svært at være vært og holde en fed fest, men der er heldigvis meget hjælp at hente. Læs med her og bliv klogere med tre gode råd til, hvordan du kan holde en fest, som folk sent kommer til at glemme. 

drink ved havet

Tænk gerne ekstra kreativt

Det kan være en rigtig god tilgang at tænke ekstra meget ud af boksen, når det kommer til fest og at have det sjovt. 

Som vært kan der nogle gange være et underholdningspres. Det vil altså sige, at værten tit kan føle ansvar for at alle er underholdt og at selskabet altid er underholdt og ikke keder sig. 

Hvis du skal have lækker mad og drikke til din fest, er det helt sikkert et stort plus. Du kan for eksempel tage nogle gode vine frem eller stille frem, så dine gæster selv kan lave deres egne drinks på den måde, som de har lyst til at lave dem.  

Udliciter værtskabet 

Det kan også være en god idé at udlicitere eller ’outsource’ værtskabet. Det vil altså sige, at du ikke nødvendigvis behøver at gøre alting selv. Også selvom festen måske bliver afholdt hjemme hos dig eller på et sted, hvor du har ansvaret for beliggenheden, kan de andre gæster sagtens hjælpe dig med at få festen op at køre. 

Det kan både være omkring ting som mad og drikke, hvor det for eksempel kan være smart at have et sammenskudsgilde, hvor alle bidrager til menuen med en ting eller to. 

Til gengæld kan det faktisk også være at bidrage med forskellige initiativer, der kan løfte stemningen eller engagere de andre gæster. 

Lege og sange og dans kan være vildt gode initiativer til en fest, men det behøver slet ikke at være dem – og du kan gøre det på præcis den måde, som du selv har lyst til. 

fest

Fokuser på det sjove

Det allervigtigste er bare at have det sjovt til festen. Det er også dig selv inkluderet – den bedste vært er den vært, der ikke tænker på alle de andre gæster hele tiden, men også tager sig selv tiden til at snakke, danse, lege, grine, drille og måske endda også flirte med gæsterne.