Når man holder fest derhjemme, så er det flere ting, som er vigtige. Men to ting er vigtigere end alt andet. At man har en fed stemning, og at man har noget lækkert at drikke.

Heldigvis kan man selv sørge for begge dele selv. Stemningen sætter man selv og de lækre drinks kræver, at man har de rigtige sager og kan finde ud af at blande.

Når disse to ting er på plads, så kommer resten næsten helt af sig selv, og så skal det nok blive en super fest.

plankebord med vinglas

Et plankebord og dæmpet belysning sætter stemningen

For at skabe en fed stemning til en fest er der flere ting man kan gøre. Musik er selvfølgelig en del af det. Men en anden del er belysning og det bord man sidder ved.

Har man f.eks. et stort, lækkert plankebord, hvor der er plads til mange mennesker, så kan man nemt få en rigtig fed stemning med lidt dæmpet belysning og evt. nogle stearinlys. Så er der helt sikkert skruet op for festhyggen.

Noget af det, som er fedt ved at have et stort bord er, at alle kan føle sig inkluderet, når der er plads nok til at alle kan sidde ved samme bord. Så slipper man for at have kliker, der er splittet op forskellige steder til festen, og alle er med i én stor gruppe.

cocktail

Sørg for at have noget lækkert rom, vin eller andet til ganen 

Men udover bare at have god stemning til festen, så er det næsten lige så vigtigt, at man har styr på drikkevarerne og, at der er noget for enhver smag.

Måske er man til lækker rom eller en anden form for likør. Så skal man bare have noget enten at blande det med, eller endnu bedre have ingredienserne til at lave nogle af de velkendte cocktails med rom i som stort set alle folk elsker. Den kan være Pina Colada, Strawberry Daquiri eller en klassisk mojito. 

Eller hvis man er mere til vin af den ene eller anden slags, så kan det være lækkert at have flere forskellige på lager, så man kan få smagt noget forskelligt og nærmest lave sin egen lille vinsmagning.

Det er i hvert fald vigtigt, at man har noget alle kan lide, uanset om det er rom, vin, øl eller noget likør af en slags. Vælger man at sige, at folk selv tager lidt drikkevarer med selv også, så burde det være sikkert, at alle har noget at drikke.

Så til din næste fest skal du huske: Stort (planke)bord, dæmpet belysning, masser af drikkelse og god musik. Så er der garanti for at alle har en super fed fest og kan få hygget.