Rommens historie er meget interessant, og rom bliver brugt på mange forskellige måder. Den kan nydes, som den er, den kan mikses til liflige drinks og rom kan bruges i madlavning. Det gør den til en meget alsidig alkoholisk drik, som du kan udforske fra det niveau, du befinder dig på i forhold til rom. Måske har du allerede en grundlæggende viden om rom, måske er du din viden et endnu uskrevet blad. Det kan også godt være, at du allerede har en vis viden om rom. Uanset hvilket niveau din viden er på, kan du blive endnu klogere på den stærke drik. 

Byg videre på den viden, du har

Hvis du står på helt bar bund, når det kommer til rom, så kan du passende begynde din undervisning med at søge information om rom. Det kan bringe dig et godt stykke på vej, inden du eventuelt melder dig til et begynderkursus i romsmagning. Har du allerede noget viden, som du har erhvervet, dengang du gik på madskole, kokkeskole, tjenerskole eller lignende? Eller har du selv fået lidt mere erfaring med rom? Så er det mere passende for dig at vælge et kursus, der er mere avanceret. Det kan være et kursus, der går mere i dybden med rommens historie eller de forskellige romtyper. Det kan også være romsmagning på højere niveau. Der ligger en nærmest uendelig mængde af viden, som du kan tilegne dig. Det er bare om at komme i gang.

Brug rom på forskellige måder

Rom er naturligvis først og fremmest en drik med en forholdsvis stor mængde alkohol i. Den kan nydes med eller uden tilsætninger. Det er et par meget forskellige smagsoplevelser, om du drikker den ren eller med en sød drik i. Derudover kan rom også bruges som smagstilsætning i forbindelse med madlavning. Det kan for eksempel være i kager og desserter, men det kan også være i kødretter eller i forbindelse med flambering. På den måde kan du bruge rom på flere forskellige måder. Der kan findes god inspiration online eller i diverse kogebøger. Her kan du også få vejledning i, hvilken slags rom der egner sig bedst til hvilket brug. Derved øger du dit kendskab til rom, og du får nogle gode idéer til nogle retter, som du ikke har prøvet før. Rom er en fantastisk form for spiritus. Lær den endnu bedre at kende ved at prøve dig frem eller ved at melde dig til nogle spændende kurser.