Hvis du godt kan lide en god rom, så går du sikkert også op i at skabe den rette stemning, når du og dine venner skal smage på en god årgang. Men hvad kan man egentlig gøre for at skabe den rette stemning til romsmagning? Det kan du læse mere om her.

Alkohol, glas, rom

Planlæg i god tid

Hvis du vil have en vellykket aften med romsmagning, så er det noget, der skal planlægges noget tid i forvejen. Man skal jo gerne have mulighed for at kunne holde fri dagen efter, og det kan ødelægge stemningen, hvis dine venner tænker for meget over deres indtag af alkohol. Derfor skal du sørge for at invitere i god tid. Fordi romsmagning involverer alkohol, er det også en god idé at holde jeres romaften på i en weekend. Så er der ingen, der skal tidligt op og på job dagen efter.

Sæt den rette stemning med en lysdæmper

Lyset i rummet kan have en stor indvirkning på stemningen i rummet. Det kan derfor være en fordel for stemningen at sørge for, at der er den rette belysning. Det er ikke sikkert, at du kan det med dit almindelig lys. Du kan derfor gøre det kloge valg og investere i en lysdæmper. Det er ikke kun smart, når du holder romsmagning, det kan også bruges til mange andre anledninger.

Notér undervejs

Jo mere rom man indtager – des nemmere har man også ved at glemme, hvordan de forskellige romoplevelser var. Det kan derfor være en fordel på forhånd at have lavet en liste, hvor I beskriver smag, alkoholprocent, farve osv. Det kan hjælpe dig fremover, hvis du skal vælge en rom til en bestemt anledning. 

lys, lamper, lysdæmpning, hygge, stemning

Hav det rette musik

Hvis man vil skabe en god stemning, så kan man hjælpe sig selv godt på vej ved at have det rette musik. Det skal ikke være musik, der overtager rummet, men derimod dæmpet musik, der falder godt ind i baggrunden, så der er plads og lyd til samtale og diskussion. Det kan f.eks. være en god idé at køre jazzmusik i baggrunden, da det passer godt til stemningen og falder godt ind i baggrunden.