Er du vild med rom og vil dele glæden med dine venner og bekendte? Med en romsmagning kan du let introducere dine nærmeste til den lækre og unikke drik og skabe en rigtig hyggelig stemning. Det er en dejlig måde at samles på, hvor alle kan få nye smagsoplevelser med hjem i rygsækken. 

Her er 4 gode råd til, hvordan du holder en vellykket romsmagning.

1. Inviter i god tid

Vil du gerne glæde nære og kære med en hyggelig aften med rom, så kan det at være nødvendigt at være ude i god tid. For at dine gæster kan slappe af og ikke tænke på mængderne af alkohol, så sørg for, at de har mulighed for at få passet børnene eller ikke skal tænke over hjemtransporten.

Derfor kan du i god tid sende en føler ud efter en weekenddato. Giv dine gæster mulighed for at få dagen ordnet, så de kan slappe helt af og blive fascineret og inspireret af rommens lækre smage.

2. Hold romsmagning hjemme eller ude

Det er op til dig, om du har pladsen og ekspertisen til selv at servere rom i eget hjem. Hvis du skal holde en rigtig romsmagning, bør du have et par forskellige rom, der på hver sin vis giver en ny oplevelse. Sørg for at læse op på lektien, så du kan forklare noget om hver slags.

Hvis du skal holde romsmagning, kan det også foregå på en bar, hvor en bartender med forstand på rom kan introducere dit selskab til nye smage og nuancer. En bartender vil også let kunne fremtrylle drinks med rom, hvis nogle af dine gæster ikke bryder sig om at drikke alkoholen rent.

3. Husk nøglerne til hjemturen

Når rommen har været ekstra lækker, og du måske er blevet lidt småberuset, så er der ikke noget mere generende end at have glemt nøglerne til lejligheden eller huset. Derfor er det altid en fordel, at du har en ekstranøgle liggende hos familie, venner eller naboer tæt ved dit hjem.

Hvis det er ude på de sene nattetimer, kan du ringe efter en låsesmed. En låsesmed kan nemlig altid hjælpe dig, så du ikke skal sove på dørmåtten udenfor døren, indtil du kan tillade dig at ringe efter ekstranøglen.

4. Følg op med en kort gennemgang

Når dine gæster er taget hjem sidst på aftenen, og rommen har flydt i rigelige mængder, så husker de nok ikke, hvad de forskellige typer hed eller smagte af. Derfor kan du lave en kort gennemgang af de forskellige rom, I smagte, hvor du under hvert navn beskriver, hvilken smagsoplevelse det var – måske fulgt op af sjove citater fra aftenen.